Nyheter

Grillkvall kommer. Tid meddelas senare.
Loppis kommer. Tid meddelas senare
28/9 8.00-16.00 Byalaget är parkeringsvakter vid Garhytteskolan.

Väder Ställberg

klart.se

Händelser

Nya händelser i byn

25 februari 2012, årsmötet avklarat. Nu tar vi nya friska tag i byalaget och gör vad vi kan för att uppnå målen som vi satte i verksamhetsplanen. Sotning av pannan fungerar alldeles utmärkt och den har bara stanna en gång under vintern på grund av att pelletsmatningen gick tom.
Nu på lördag är det auktion igen i Folkets Hus med start klockan 10.00 för visning.

6 december 2011, 8 grader kallt på morgonen och ett tunt lager med pudersnö ligger vitt. Helgen som gick så blev medlemsmötet inställt och framskjutet, vi meddelar när och det går av stapeln. Julmarknaden var tunn i år, kanske en kombination av sport på tv.n och ovädret som drog in över oss i lördags. Kan ju också vara att julmarknaderna gör en mätt också.

9 november 2011, Plåtfatet nummer 4 2011 är klart!!! de ni, så här mycket läsning har ni nog inte sett tidigare. Vi har till och med skjutit vissa saker fram i tiden för att det inte fick plats.
Nästa helg så är det utdelning till samtliga hushåll som är medlemmar.

9 november 2011, ändring i almanackan som kan påverka alla medlemmar. Den 3.e december skall vi ha medlemsmöte i Folkets Hus. Att det har ändrats fram och tillbaka beror på att det krockar med en massa andra aktiviteter för oss i styrelsen. Så, den 3.e december klockan 15.00 så är det medlemsmöte alltså. anmäl ert intresse!
25 oktober 2011, Boka bord till vår julmarknad som vi skall ha den 4 december i Folkets Hus. Det är ingen loppisförsäljning utan bara hantverk och bröd och dylikt. Kontakta Siw för bokning.
Nu har vi beslutat att det blir ett medlemsmöte söndagen den 27 november klockan 15.00 i FH. anmäl gärna så att vi vet hur mycket förtäring som går åt. Kaffe o macka troligen…

12 september 2011 Nu är Plåtfatet äntligen klart, många vändor blev det med både ändringar och korrigeringar av stavfel innan jag blev nöjd. När man väl sitter och tankar upp filen på skrivaren ( 128 MB ) så ser man ett fel till!!! Nu får det vara kvar till er som ”lusläser” Plåtfatet. Skicka gärna mig en blänkar på vilken sida och vad som är fel.

14 augusti så är det loppis i Folkets Hus. Vill ni ha ett bord så kontakta Siw så fort som möjligt.

14/7 2011, Golfbanan skall rustas upp så att vi som vill spela någon kväll kan ha möjlighet till detta. Vi var fem stycken nu i torsdags som påbörjade detta arbete. Banorna är inte helt ruttna så det finns hopp om att få de iordningställda. Känner ni er manade så kom gärna och ge en hjälpande hand.

3-4 juli så var det kulturglimtar i byn, stort antal besökare både på FH och uppe hos Hans Hedborg.

Den 11 juni klockan 10.00 samlas vi alla som vill vandra kyrkstigen mellan Hörken och Båtens.
Korvgrillning och dryckförtäring halvvägs ungefär, vid vindskyddet nere vid sjön.

24/5 2011 Regn rusk och askmoln… Båten är i sjön och premiärturen avklarad. Motorn spann som en katt på duntäcke. Stort tack till ”Birre” för den snabba service som blev utförd innan sjösättning. Vi skulle aldrig ha fått igång motorn om han inte hade grejorna för att få loss svänghjulet.

3/5 2011 Klockan är 03.00 och det snöar lätt och minus 3 grader. Skall man kalla detta för vår?

Vi kommer att ha möbelloppis nu i maj, ni kan lämna in det ni vill ha med. Hör av er till någon i styrelsen.

30/4 2011 Majbrasan tändes klockan 21.00, en timme senare så var den så gott som utbrunnen. Vi skickade upp 10 stycken varmluftsballonger som steg med en rejäl fart till väders. Totalt så var vi 21 personer i år och det är nog den sämsta uppslutningen på många år tyvärr. Vi för göra mer reklam för vår by så att fler hittar upp till brasan. Även sammankomsten som skulle ha varit i FH efteråt ställde vi in. En riktigt kall kväll så det var i alla fall skönt att stå nära brasan.

27/3-2011 Vi kommer att ha majbrasa i år också. fackeltändning nere vid affären och sedan uppsläpp av varmluftsballonger senare på kvällen. I slutet på maj så skall vi ha en möbelloppis igen, se datum och tid i Plåtfatet. I juni så traskar vi kyrkstigen igen, en fin promenad på att par timmar. Nu hoppas vi bara att kyrkan har städat upp efter sig efter stigen.

26/2-2011 Ny ordförande, Lars Grandin valdes enhälligt på årsmötet. Sedvanliga poster avhandlades och lades till handlingarna. I Plåtfatet som kommer i mars så finns verksamhetsplanen för det kommande året. Mat och dryck med underhållning efteråt. Avtackning av Pappen och Ing-marie.

18/1-2011, En riktigt god fortsättning alla Ställbergsbor önskar vi er. Vad som står för dörren just nu är Byalagets årsmöte om en månad. Ordförande Pappen kliver av som aviserats sedan ett år tillbaka nu, vi behöver välja ny ordförande men troligen så sitter både sekreterare och kassör kvar ett år till.
Har ni förslag på personer som kan tänkas vilja sitta i styrelsen så kontakta någon så fort som möjligt. Har ni några frågor som skall tas upp på årsmötet så vill vi ha in dessa två veckor innan mötet.

11/12-2010 Medlemsmöte i Ställbergs Folkets Hus klockan 15.00. 1/12-2010 Stor garagebrand i Ställberg. Bilder och text finns ute på nätet. gå in på www.blåljus.se

26/10-2010 Datum och klockslag för både medlemsmöte och årsmöte är nu klubbat av styrelsen. Medlemsmötet blir lördagen den 11 december klockan 15.00, information om kommande verksamhetsår och annat tas upp. Styrelsen bjuder på kaffe med bröd.
Årsmötet kommer att avhandlas 26/2-2011, tid kommer inom kort. Platsen för årsmötet är Ställbergs Folkets Hus.

14/10-2010 Sitter och klurar på hur jag skall administrera gästboken, eller iaf försöka få in ett nytt inlägg. Klart krångligt tycker jag, får jag ingen ordning på denna så läggs den ner inom kort.

10/10-2010 klockan är 10.00 och jag tyckte att det kunde vara kul att få skriva 101010 10:10.10

4/10-2010 ”Mulles” garagedel brann upp eller ner, stort pådrag med två brandbilar och en polisbil tidigt på måndag morgon. Jag hörde när brandkåren kom för det vara full utryckning med både tuta och blåljus. Tutan förstod jag inte riktigt för det är väl inte direkt någon bilbelastning från Kopparberg och hit ut klockan åtta på morgonen, troligen så måste dom blåsa ut tutan då och då :o)

3/10-2010 Möbelloppis i Folkets Hus hölls lördagen den 2 oktober, ”rusning” direkt portarna öppnade och nästan allt såldes ut innan klockan var tre.
Almanackans utformning för 2011 börjar ta fart, nu är det insamling av bilder som gäller men jag tror att det kommer att gå bra och även att vi i år får en som jag hoppas på fin almanacka.

1/10-2010 September var en bra månad för vårt Byalag. Vi hade förtidsvalsröstningen från första till nittonde september och detta genererar i bra pengar för driften av Folkets Hus. Vi hade även turen att få Garhytteparkeringen under lördagen på ”Marken”,  även detta genererade bra med pengar.

Det som händer framöver är följande; möbelloppis i Folkets Hus andra oktober, arbetet med Plåtfatet och sedan kommer den jobbigaste biten, att få ihop en almanacka för 2011. Jag behöver hjälp och ideér från er medlemmar för att få till en fin almanacka även detta år.
Plåtfatet för december börjar i alla fall ta form så sakteligen, det finns de som gärna vill få in något, du är också välkommen att skicka in material som kan bli publicerat i vår lokaltidning. Jag cencurerar inte men vi skall hålla oss på en hög moralisk nivå med glimten av att vi skall kunna bli underhållen en stund med läsning av både information och historier.
En björn (se bilden här ) har man sett ett flertal dagar i norra Ställberg, björnen slog en älgko nära en skogsväg för två veckor sedan och har sedan setts av ett hundratal personer både morgon och kväll. Det blev vallfärd upp till platsen så skogvägen blev nästan helt sönderkörd av alla bilar. Jag fick även höra att folk gick ur bilarna och även hade barn med sig utanför bilen… Spontant så tänker jag bara, hur i hela friden tänker folk egentligen?

31/8-2010 Plåtfatet är klart, stort arbete av Marita denna utgivning i och med allt hennes skrivande.
Mycket och läsa denna gång och även företagen visar intresse för oss och vill ha med en annons.

Sigges blogg blir även uppdaterad nu, skall försöka få den lille ”terroristen” att skriva ner sina funderingar veckovis.

20/8-2010 22 augusti påbörjas arbetet med Plåtfatet, mycket har faktiskt kommit in från läsare men jag tar givetvis tacksamt emot mer. Vi har stora problem med att komma på en förstasidebild så har ni något förslag så skulle vi bli glada. Annonseringen för företagare i byn har ökat med över 100% och det ser vi positivt på givetvis, nu raggar vi annonsörer även en bit utanför Ställberg och det är ju bra eftersom det ger ett tillskott i kassan för tryckningen. Är ni intresserade av av få in en annons i tidningen som har runt 600 läsare varje kvartal så hör av er!

17/8-2010 Kantareller, KarlJohan, lingon, hallon och blåbär i kopiösa mängder ute i skogen just nu. Vill ni ha KJ så är det bråttom eftersom de blir maskätna ganska så tidigt.
Trattkantareller är även hittade, har kollat på de säkra ställena så jag vet att rödgul trumpet kommer att växa sig stor och fin också.

15/8-2010 Nya webbhotellet verkar stabilt och bra, hoppas att ni rapporterar in om ni hittar något som verkar galet.

3-4/7-2010  Kulturglimtar, arrangemang i Ställbergs Folkets Hus. Ett flertal utställare visade upp sina alster för ditresande besökare. Utställningen var i så gott som hela Ljusnarsberg och enligt konstklubben så var den väldigt uppskattad. Hoppas på en ny kulturglimt nästa år.

30/4-2010  Valborgsmässoelden tändes kl 21.00 cirka. Ett 20-tal fackelbärare gick bönhusbacken upp och slängde sina facklor på elden. Byalaget bjöd på kaffe med dopp och sålde korv.

Detta år var vi inte så många, kanske ett femtiotal tappra Ställbergsbor. Tio varmluftsballonger steg till väders klockan tio på kvällen och efter det så var det en promenad ner till FH för lite janssons frestelse. Trevlig kväll var det i alla fall.

!5/4-2010  Ställbergs Byalag är INTE riksdagskandidat som det stod i NA 11 april. Vi är en opolitisk ideell förening med målsättningen att främja bybornas sammanhållning, att ordna gemensamma aktiviteter som alla bybor kan delta i, att vårda och dokumentera historien i Ställberg med omgivningar. Ställbergs Byalags styrelse skall delta i möten som ordnas av bygderåd, kommun eller liknande.

Vi har skickat in en dementi till NA som vi vill ha in så fort som möjligt så att vi inte förknippas med NÅGOT politiskt parti. Har ni frågor rörande detta så ställer styrelsen sig till förfogande för klarläggande av vad som fanns med i tidningen. Styrelsen beklagar att detta har inträffat givetvis.

15/4-2010  Ställbergs Byalags egen publikation ”Plåtfatet” får nytt utseende i och med nästa utgivning i början på juni. Nu har den sett likadan ut under dessa år jag har fått äran att göra denna. Man blir van vid ett utseende på en tidning men jag vill att den skall förändras så att vi kanske kan locka fler att bli medlemmar. Allt arbete kommer att påbörjas under maj månad så vill ni se ert eget inskickade material i tidningen så vill jag ha detta senast 25 maj för att hinna med.

6/3-2010  Plåtfatet nr 1 2010 är ute, vill ni ha den hemsänd så kontakta Siw.

26/2-10 klockan 18.30 så är det dags för årsmöte i St’llbergs Byalag. Obligatorisk anmälan eftersom mat skall planeras och räcka till samtliga. Anmälan till Siw eller Pappen

14/12-09 Medlemsmöte, slut upp alla medlemmar. start klockan 19.00 i Folkets Hus. Vi bjuder på fika.

Nu finns det en demo hur man använder gästboken. Det finns en länk till den på vänster sida.Eller klicka här